logo

Roos Schoorsteen en Dakonderhoud

Kwaliteit staat voorop

Kon. Wilhelminalaan 4-006
4205 ET Gorinchem
tel. 06-41029456

Schoorsteen renovatie

Oude schoorstenen zijn vaak in slechte staat en daarom is het van belang dat schoorstenen worden gerenoveerd. De renovatie van de buitenkant van de schoorsteen is afhankelijk van de staat hiervan. Mogelijk kan er worden volstaan met het opnieuw voegen van de schoorsteen,en een nieuwe schoorsteenkop aan te brengen.loodwerk te repareren of te vernieuwen rondom de schoorsteen. Nadien wordt de schoorsteen behandeld met een waterafstotend impregneermiddel, hierdoor kan er geen vocht meer door de stenen worden opgenomen. Het waterafstotende effect van impregneren zorgt ervoor dat uw schoorsteen minder snel vervuilt, en zorgt voor een langer behoud van uw schoorsteen en gaat verkleuring van het voegwerk tegen.

Reparatie metselwerk

In de loop der jaren kunnen er scheuren ontstaan in uw schoorsteen,dit kan verschillende oorzaken hebben. Desgewenst herstellen wij eventuele scheuren in uw schoorsteen. dit door het vervangen van de stenen.

RVS-voeringen

Ook zijn wij gespecialiseerd in het plaatsen van rvs voeringen dubbel of enkelwandig en het monteren van verschillende schoorsteenkappen. Enkelwandig flexibel:Bij uitstek geschikt voor olie- en gaskanalen. De oplossing als er condens, lekken of scheuren ontstaan in het oude kanaal. Rond de flexibele pijp storten we isolerende korrels, waardoor u een betere trek krijgt. Daardoor wordt de kans op schoorsteenbrand aanzienlijk kleiner.

Dubbelwandig flexibel: De beste keus als u kolen stookt of een allesbrander heeft. De binnenste laag is glad en het dubbelwandige systeem is goed bestand tegen de agressieve rookafvoer van kolen en briketten. Ook rond deze pijp storten we isolatiekorrels, waardoor een betere trek en minder roetaanslag in het kanaal ontstaat.

Dubbelwandig Star: Perfect voor een open haard. De dubbelwandige RVS pijp is al inwendig geisoleerd en heeft dus geen korrels nodig. Hij wordt omkokerd met vuurvast plaatmateriaal. Een uitstekend alternatief voor metselwerk.

Schoorsteenkappen

Een schoorsteenkap verhoogt de veiligheid (bladeren, vogelnesten) en duurzaamheid (regeninslag kan roest veroorzaken) van het kanaal. Wij adviseren u graag welke kap voor uw situatie het meest geschikt is. Naast de standaard schoorsteenkappen bestaan er ook kappen die er voor zorgen dat uw schoorsteen beter trekt.

Combimasters-laag/hoog: Geschikt voor gaskachel-, c.v.- en ontluchtingskanalen. Voorkomt regeninslag en innesteling van vogel.

combimaster kap combimaster kap

Combi vonkenvanger-laag/hoog: Geschikt voor houtgestookte kanalen. Speciaal ter voorkoming van brandgevaar bij rieten daken.

vonkenvanger kap vonkenvanger kap

Deluxe-laag/hoog -standaart: Geschikt voor hout- en kolenkachel kanalen. Laag model geschikt onder sierkappen. Zorgt door de constructie voor meer trek en voorkomt hierdoor terugslag van rook.

deluxe kap deluxe kap

Rotorvent/spinner-standaard/spinner-mini: kappen voor rookkanalen met een zeer slechte trek. Aangedreven door wind en opstijgende warmte krijgen de Spinner en Rotorvent een ventilerende werking voor een extra krachtige trek. Tevens ook geschikt voor ventilatiekanalen. Onze roterende kappen zijn oliegelagerd voor een minimale wrijving en langere levensduur. Ook zijn deze kantel of wegdraaibaar om het vegen van het kanaal gemakkelijk te maken.

deluxe kap deluxe kap

Ook tevens bij schoorsteenkappen zoals: combimasters ,combivonkenvangers, Deluxe zit er een veegluik op, waardoor bij het vegen de kap er niet af wordt gehaald.

Wilt u meer info, neem dan contact met ons op. U kunt telefonisch contact met ons op nemen op tel 06-41029456 of reageren doormiddel van het contact formulier. Wij zijn op werkdagen te bereiken van 7:30 tot 18:00.

© 2012 Roos Schoorsteen en Dakonderhoud - KvK 56757689 - Kon. Wilhelminalaan 4-006 4205ET - Gorinchem - 06-41029456 - info@schoorsteen-dakonderhoud.nl